Voeding tegen kanker

14-04-2012 12:11

Work in progress!

 

Voeding voedt cellen. Maar er zijn vele soorten cellen: kankercellen, immuuncellen, bloedcellen, etc.. Op alle niveaus van ons lichaam heeft voeding invloed en kunnen we van deze invloed gebruik maken. Bijvoorbeeld:

 

Het immuunsysteem is erg belangrijk, het beschermt ons tegen ziekte. Bij chemotherapie wordt het immuunsysteem behoorlijk beschadigd. Ook ontstekingsreacties in het lichaam spelen en rol. Je zoekt dus naar stoffen die het immuunsysteem helpen. Zorg voor voldoende vitamine A, C en E, eiwitten, knoflook, shiitake, groene thee, aardbeien, frambozen en bessen. Ontstekingsremmende voeding bestaat uit vette vis, groente en fruit.

 

Kankercellen, tumoren, maken hun eigen bloedvaten aan. Er zijn stoffen die deze vaatgroei remmen, waardoor je de kankercellen kunt uithongeren. Voedingsstoffen met deze angionese-remmende werking zijn bijv. Peterselie, knoflook, druiven, alle soorten bessen, bramen, framboze, aardbeien, groene thee, olijfolie, kurkuma, diverse koolsoorten, paddestoelen.  

 

Andere stoffen die gewone lichaamscellen sterker maken en kankercellen verzwakken zijn bijv. visolie, lijnzaadolie, weipoeder, en enzymen uit groente(sap).